top of page

סנדוויץ' טוניסאי בלחמניית באו מאודה

מצרכים לשמונה לחמניות :

 

לבצק הלחמניות:

  • 500 גרם קמח לבן

  • 20 גרם שמרים טריים או 7 גרם יבשים

  • 5 גרם אבקת אפיה

  • 30 גרם סוכר

  • קורט מלח

  • 140 גרם מים

  • 140 גרם חלב

  • 30 גרם שמן קנולה

 

למיונז לימון הכבוש:

  • 1 ביצה טריה

  • 2 כפות לימון כבוש קצוץ

  • חצי כפית פפריקה חריפה

  • שתי כפות חומץ טבעי או מיץ לימון

  • 200 מ"ל שמן קנולה

  • מעט מלח

 

למילוי הפריקסה:

  • 1 קופסת טונה בשמן

  • 2 תפו"א, מבושלים, קלופים וחתוכים לקוביות

  • שתי כפות צלפים

  • חופן עלי פטרוזיליה

 

אופן ההכנה:

  1. מכינים את הבצק ללחמניות: מניחים בקערת המיקסר את המים, השמרים, החלב, הסוכר ואבקת האפייה. מערבבים בעזרת וו לישה ומוסיפים את הקמח בהדרגה. לשים במהירות נמוכה, מספר דקות עד שהחומרים נאספים לבצק אחיד. מוסיפים את המלח ומעלים למהירות בינונית ולשים עוד כחמש דקות. מוסיפים את השמן בהדרגה ולשים עוד כחמש דקות לערך. בסוף הלישה הבצק עשוי להיות מעט דביק. מעבירים את הבצק לקערה בינונית ומכסים בניילון נצמד. מניחים בטמפרטורת החדר למשך שעה עד שעה וחצי או עד שהבצק יכפיל את נפחו.

  2.  בינתיים מכינים מיונז. במיכל צר וגבוה שמים ביצה, חומץ,מלח, פפריקה חריפה ולימון כבוש וטוחנים בעזרת בלנדר מוט. מוסיפים את השמן תוך ערבול, בתחילה לאט יותר ואחר כך בקצב מהיר יותר, תוך עבודת הבלנדר מעלה ומטה עם היד. המיונז צריך להתקבל יציב ומוצק. טועמים ומתקנים תיבול לפי הצורך.

  3. לאחר שהבצק תפח, מוציאים אותו מן הקערה אל משטח מקומח קלות. מחלקים לשמונה חתיכות בגודל דומה. מעצבים כל חתיכת בצק לגליל מאורך, דמוי לחמנייה קטנה. מניחים את הלחמניות על פיסת נייר אפיה ומכסים להתפחה נוספת 20 דקות לערך.

  4. מביאים לרתיחה מים בסיר המתאים לקוטר סלסילת אידוי. מניחים את הלחמניות בסיר האידוי ומאדים במשך 12 דקות לערך.

  5. מוציאים את הלחמניות מסלסלת האידוי, חותכים לאורך וממלאים במיונז הלימון הכבוש, תפוחי האדמה,הטונה, הצלפים והפטרוזיליה.

bottom of page