מחקר וממצאים

זה לא רק טעים, זה גם מאד מאד בריא

היתרונות הפרוביוטיים של האגס האמריקאי

הם עשירים בפרוקטוז, סורביטול, ויטמין C, נחושת, מגנזיום ואשלגן והמון סיבים תזונתיים, מגנים מפני שבץ וקשורים לירידה בסיכון למחלות כלי דם:  יותר ויותר מחקרים מעלים על נס את יתרונות האגס בשיפור פעילות המערכת המטאבולית בגוף.

אגסים אמריקאים, וגם אגסים אחרים, מספקים מגוון

רחב של חומרים מזינים הדרושים לניהול אורח חיים

בריא. אגסים הם מקור מצוין של סיבים תזונתיים.

כל אגס בינוני מספק כ- 24%  מהכמות היומית הנדרשת. מחקרים שנעשו בתמיכת מועצת האגסים האמריקאית, מלמדים כי למי שאכל אגסים טריים היה פרופיל תזונתי טוב יותר בהשוואה לאלה שלא אוכלים אגסים טריים.

מי שאוכל אגסים, אוכל יותר סיבים תזונתיים, ויטמין C, נחושת, מגנזיום ואשלגן. אגסים טריים יכולים לשפר את דרכי העיכול, מאפשרים ספיגה נמוכה של סוכר מוסף שאינו נספג, שומרים על משקל גוף נכון, ומונעים צריכת שומן רווי. לסיבים תזונתיים כושר מניעתי חשוב נגד מחלות כרוניות רבות, ומשחקים תפקיד מטבולי חשוב בצריכת הגלוקוז ומניעת סוכרת. לאכילת אגסים יש אפילו השפעה על הסכנה לחלות בסרטן.

באגסים יש ויטמין C, נוגד חמצון חשוב שהכרחי לבריאות העצם והרקמה ומניעה של מחלות לב וכלי דם לצד סוגים שונים של סרטן. אגסים הם גם מקור טבעי של נוגדי חמצון אחרים, אשר, על פי האקדמיה האמריקאית של תזונה ודיאטנים מובילים, חשובים במניעה של מחלות לב וכלי דם, משפרת את רמות לחץ הדם, מסייעים במניעת סרטן וסוכרת, ועשויים לשפר את תפקוד מערכת החיסון, ולהקטין את הסיכון לזיהומים.

על פי מחקר באוניברסיטת הרווארד שכלל כ-200,000 אלף גברים ונשים הוכח שלאנשים שאוכלים בקביעות פירות עשירי אנתוציאנין (Anthocyanin) כמו אגסים, יש סיכון נמוך יותר לפתח סוכרת מסוג 2. בנוסף, אגסים, כמו רוב הפירות, אין בהם שומן, הם מזינים ויכולים לעזור להשביע. על פי הנחיות

התזונה של משרד הבריאות האמריקאי משנת 2010, יתרונות אלה עשויים לסייע בשמירה על משקל נכון וניהול משקל הגוף.

 

לקבלת מידע נוסף איך אגסים מבטיחים תזונה בריאה באופן כללי ויכולים לסייע לך לחיות חיים בריאים יותר, לחץ כאן.