top of page

מחקרים ומימצאים.

למה אגסים טובים לבריאותנו

pears-342x223.jpg

אגסים מספקים מגוון רחב של חומרים מזינים הדרושים לניהול אורח חיים בריא. אגסים

הם מקור מצוין של סיבים, כל אגס בינוני מספק כ- 24% של הערך היומי הנדרש של סיבים

תזונתיים.

מחקרים שנעשו בתמיכת מועצת האגסים של צפון מערב ארה"ב (PBNW), מצאו כי לאלה

הצורכים דרך קבע אגסים טריים, היה פרופיל תזונתי טוב יותר בהשוואה לאלה שאינם

אוכלים אגסים טריים. לדוגמה, מי שאוכל דרך קבע אגסים נהנה גם מהטעם הנהדר שלהם,

וגם נהנה מצריכה מוגברת של סיבים תזונתיים, ויטמין C, נחושת, מגנזיום ואשלגן.

מי שאוכל אגסים טריים נהנה מספיגה נמוכה של סוכרים, הימנעות מהשמנה, פחות שומן

חד-רווי ושומן רווי. סיבים תזונתיים הם מרכיבים מניעתיים חשובים בתזונה נגד מחלות

כרוניות רבות, ובין השאר מועילים למטבוליזם של הגלוקוז וניהול סוכרת.

באגסים יש ויטמין C, נוגד חמצון חשוב, הכרחי לבריאות העצם והרקמה, מניעה של מחלות לב וכלי דם וגם סוגים שונים של סרטן. אגסים הם גם מקור טבעי של נוגדי חמצון אחרים. על פי מחקרים מדעיים עדכניים שנעשו בקרב 200,000 גברים ונשים באוניברסיטת הרווארד, נמצא כי ויטמין C כמו שיש באגסים, חשוב במניעה של מחלות לב וכלי דם, סרטן וסוכרת, והוא עשוי לשפר את תפקוד מערכת החיסון, לצד הקטנת הסיכון לזיהומים. למי שאוכל דרך קבע אגסים העשירים באנתוציאנין יש סיכון נמוך יותר לפתח סוכרת מסוג 2. בנוסף, אגסים, כמו רוב הפירות, הן מאכל ללא שומן וללא כולסטרול, והם פשוט משביעים. על פי הנחיות התזונה משנת 2010 של משרד הבריאות האמריקאי, יתרונות אלה עשויים לסייע בניהול משקל הגוף לאורך החיים.

RBP9037046-400-400x400.jpg
Sauteed-Pears-with-Vanilla-Yogurt-SQ.jpg
anjou-whole-half-467x400.jpg

בריאות מערכת העיכול


שמירת הבריאות של מערכת העיכול היא המפתח למערכת חיסון ועצבים בריאה.

הרבה מהסיבים התזונתיים באגסים טריים מגיעה אלינו כפקטין שנמצא בחקרים מדעיים כמי שמוריד את רמת הכולסטרול בדם ולכן גם מקטין את הסכנה מפני כשל לבבי. אגסים מכילים גם סיבים פרוביטיים המוסיפים לתזונה נכונה ולתפוצת חיידקים פרוביוטיים בקיבה.

סיבים תזונתיים משפרים את רמות הסוכר בדם ועוזרות להביא אותם למדדים המומלצים, מסייעים לחילוף חומרים מאוזן ויומי ומקטינים את הסכנה מפני סרטן של מערכות העיכול על צורותיו השונות. כל אלה מוסיפים מידי אגס באגס את הבריאות של מערכת העיכול שלנו.

...קרא עוד
 

Creamy-Coconut-and-Star-Anise-Poached-Pe

כשל לבבי ושבץ מוחי


אגסים עשירים בסיבים תזונתיים ובוויטמין C, ובאותה עת אין בהם כלל סודיום, שומן וכולסטרול.


כל אלה משפיעים על בריאות הלב. במחקר מדעי גדול שנערך לאחרונה נמצא שאגסים ותפוחים הם המגינים היעילים ביותר נגד כל מיני סוגים של מחלות לב וכלי דם בהשוואה לפירות אחרים.

מחלות לב וכלי דם מושפעים מהתזונה שלנו ומכמות השומנים שהתזונה הזו מכילה. כן, אנחנו זקוקים לשומן כדי לתפקד טוב, אך צריכה מוגברת של שומנים רוויים יכולה לסכן את בריאותינו. השומנים שוקעים בכלי הדם, מצרים אותם וגורמים להתקפי לב ושבץ מוחי.

מחקרים מוכיחים כי יש גורמים רבים לכשל לבבי ושבץ מוחי וביניהם הדיאטה שלנו, פעילות גופנית, גיל והמטען הגנטי של כל אחד מאיתנו. אכילה של פירות וירקות יחד עם שמירה על סגנון חיים נכון יכולים לעזור לנו לשמור על בריאותינו. האשלגן שבאגסים חשוב מאד לבריאות הלב וכלי הדם.

...קרא עוד​


לשמור על המשקל


השמנת יתר היא המגפה של המאה.  לפי מחקר שנערך בארה"ב 34.9% מהאוכלוסייה סובלת מהשמנת יתר קיצונית (BMI מעל 30).

באגסים אין שומן והם מקור נהדר לסיבים תזונתיים וויטמינים וחומרים מזינים אחרים שחשובים לגוף. מחקרים מדעיים הראו שצריכה יומיומית של אגסים עוזרת בירידה במשקל ומאפשרת איזון טוב יותר בין המשקל לגובה, בעיקר כשהאגסים מחליפים מזונות אחרים שאמורים להשביע אותנו.

מה שאנחנו בוחרים לאכול ולשבוע עושה את ההבדל. מזונות משביעים כמו אגסים הם בדרך כלל עשירים בסיבים תזונתיים, וויטמינים ומינרלים שהם הדלק של גופנו וגם שומרים עלינו שבעים לאורך זמן.

 

כשאנחנו בוחרים לאכול פירות, ירקות, אגוזים ומוצרי חלב רזים במקום מוצרים עתירי שומן, אנחנו גם שבעים וגם מרזים.

...קרא עוד
 

bosc_wholeandhalf.jpg

סרטן


מרכיבי תזונה חיוניים כמו ויטמין C, נוגדי חימצון, וסיבים תזונתיים, כולם נמצאים בכל אגס. הם חיונים לבריאותכם.


כל אלה מרכיבים פעילים המאפשרים לגוף להתגונן מפני סוגים שונים של סרטן.

בחינת אוכלוסיות שצורכות אגסים באופן קבוע כמו אוכלוסיה סקנדינבית, מצביעים על מניעה משמעותית בסרטן המעי הגס והושט. (http://www.cancer.org)

פירות הגדלים על זנים שושניים כמו אגסים, יכולים לספק לכם הגנה טובה מפני מחלות רבות.

...קרא עוד​
 

anjou_bosc_pears-3-400x400.jpg

למה דווקא סיבים תזונתיים?

 
סקר לאומי של תזונאים מעניק תובנות חדשות על חשיבות הצריכה של סיבים תזונתיים.

במחקר שנעשה ע"י איגוד התזונאים של ארה"ב נמצא כי קיימת צריכה מופחתת של סיבים תזונתיים מהכמות המומלצת. האגוד ממליץ על פעילות נמרצת של חינוך הציבור להבנת החשיבות של הסיבים לבריאות והדרכים השונות איך וכיצד לצרוך אותם באופן מאוזן במזון שאנחנו אוכלים.

 

מועצת האגסים של צפון מערב ארה"ב (PBNW) קיימה מחקר בקרב 1,000 תזונאים מקצועיים והתוצאות מדברות בעד עצמן. יש צורך בחינוך והגברת המודעות לחשיבותם של הסיבים התזונתיים בדיאטה שלנו.
 

תוצאות המחקר מראות כי:

  • דרוש חינוך ודרושה הסברה לחשיבות הסיבים התזונתיים בדיאטה שלנו.

  • פירות למיניהם הם מקור מצוין לסיבים תזונתיים.

  • אגסים עומדים בראש רשימת הפירות העשירים בסיבים תזונתיים.

  • ועכשיו כל אחד מאתנו צריך למצוא את הדרך או המתכונים המתאימים לו.

...קרא עוד

starkrimson-trio-371x400.jpg

לחץ דם


לחץ דם גבוה יכול להוות סיכון אמיתי לחיינו. לחץ הדם מחליש לאורך זמן את שריר הלב שצריך להתאמץ יותר כדי להזרים דם לכל חלקי גופנו.


אחד הגורמים העיקריים ללחץ דם גבוה הוא אכילה מופרזת של שומנים ונתרן. שניהם מרכיבים שכדאי ללמוד להימנע מהם ולסגל אורח חיים דל במלח, שהוא כולו נתרן ודל בשומן.

באגסים אין כלל שומן או נתרן ובכך הם יכולים לתרום לתקינות לחץ הדם שלכם. אימוץ דיאטה עשירה בפירות ובעיקר אגסים יכולה לתרום לכם פרי משביע, עשיר בסיבים תזונתיים וכ-190 מ"ג של אשלגן שהוא המגן הטבעי של מערכת כלי הדם והלב.
 

...קרא עוד

אגסים וסוכרת


סוכרת, עוד סוג של מגפה ששוטפת את העולם המערבי כתוצאה מתזונה עשירה, שומנית, מתוקה ולא מאוזנת.


סוכרת היא מחלה בה הגוף איננו יכול לטפל בעודף הסוכרים שאכלנו והמגבלה בייצור אינסולין טבעי. עודף סוכרים בדם יכול לגרום לשלל מחלות ולפגיעה חמורה במחזור הדם, בגפיים, בראייה ועוד.

כל אחד זקוק לפחמימות שהופכות לאנרגיה כשהן מגיעות עם כדוריות הדם שלנו לכל תא בגופנו. הפחמימות האלה הן סוג של סוכרים חיוניים. חשוב לאזן אותם עם סיבים תזונתיים ואשלגן. זה בדיוק מה שמעניק לנו כל אגס בשל.

ונשאלת השאלה... האם באגס אין סוכר? והתשובה פשוטה. אכן באגס יש סוכר ולכן, כשהוא בשל, הוא מתוק. אך סוכר זה, שלא כמו סוכרים אחרים, מגיע עם איזונים ובלמים ובכך הוא יכול למנוע את המחלה הנוראה הזו, סוכרת מסוג 2.

...קרא עוד​
 

bottom of page