top of page

סלט עוף תאילנדי עם אגסים אמריקאים

החומרים

  • 1 חזה עוף (120 גרם לערך)

  • 1 אגס אנג'ו/בוסק

  • 1/2 פומלה מפורקת ל"בקבוקים"

  • 1 מקל למון גראס טרי

  • חופן עלי נענע קרועים

  • חופן בוטנים קלויים וכתושים

  • 2 בצלי שאלוט

  • 1 שן שום כתושה

 

לרוטב

  • 3 כפות רוטב דגים תאילנדי

  • 1 כף סוכר

  • מיץ מליים או מחצי לימון

  • 1/2 צ'ילי טרי (לפי הטעם)

ההכנה

מבשלים את חזה העוף בסיר עם מים רותחים במשך 2 דקות. מכבים את האש ונותנים לעוף להמשיך להתבשל מחום המים. לאחר עשר דקות מוציאים, מוודאים שאכן מבושל. מצננים וקורעים את הבשר העוף לאורכו ל"חוטים".

חותכים את האגסים לקוביות בגודל בינוני. פורסים את השאלוט לפרוסות דקיקות ואת השליש התחתון של מקל הלמון גראס גם כן. מניחים בקערה בינונית את כל מרכיבי הסלט ואת חומרי הרוטב ומערבבים קלות. טועמים ומתקנים את התיבול בהתאם לטעם.

אגסים אמריקאים, ירוקים, אדומים וחלודים נהדרים, עסיסיים ומתוקים כשהם בשלים והצוואר שלהם מתחיל להתרכך. חכו בסבלנות. כשהאגסים הבשילו, שימו אותם במקרר והם יישמרו לעוד שבוע לפחות.

bottom of page