טאבולה עם אגסי בוסק, אגוזים ועשבים
(4 מנות)
החומרים
-
3 אגסי בוסק
-
1/2 חבילה פטרוזיליה שטופה
-
1/4 חבילה נענע- עלים בלבד, שטופים
-
1/2 חבילה שמיר
-
1 לימון גדול
-
תפוז אחד גדול
-
50 גרם בורגול דק
-
50 גרם אגוזי לוז
-
50 גרם שקדים
-
3 כפות זמן זית
-
מלח ופלפל
ההכנה
משרים את הבורגול בהרבה מים קרים 20 דקות לערך.
מגרדים קליפה מחצי מהתפוז וחצי מהלימון ומניחים בקערה רחבה לערבוב.
קולפים את התפוז בסכין מקליפתו החיצונית ופרסים לפרוסות דקות, חותכים אותן לרבעים ומניחים בקערה עם הקליפה המגורדת.
חותכים את האגסים ל"גפרורים" במנדולינה או בסכין חדה. מוסיפים גם כן לקערה. קוצצים את עשבי התיבול, לא מאד דק ומוסיפים לקערה. את האגוזים והשקדים קוצצים גם כן גס ומוסיפים לקערה.
אגסים אמריקאים, ירוקים, אדומים וחלודים נהדרים, עסיסיים ומתוקים כשהם בשלים והצוואר שלהם מתחיל להתרכך. חכו בסבלנות. כשהאגסים הבשילו, שימו אותם במקרר והם יישמרו לעוד שבוע לפחות.
את הבורגול מסננים היטב ומוסיפים גם כן. מתבלים במיץ מהלימון, בשמן זית ובמלח ופלפל. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך. מגישים.