פבלובה אגסים ,ג'ינגר וקינמון
מצרכים (4 מנות) :
לקומפוט אגסים:
-
4 אגסי אנגו' אדום קלופים וחתוכים לקוביות
-
50 גר' חמאה חתוכה לקוביות
-
150 גר' סוכר
-
3 מקלות קינמון
-
4 פרוסות שורש ג'ינג'ר
-
כף מיץ לימון
לקרם:
-
1 מיכל שמנת מתוקה להקצפה
-
2 כפות סוכר
-
1 מקל וניל
-
קליפה מגורדת דק מחצי לימון
-
להגשה:
-
8 יח' "נשיקות" מרנג קנויות
אופן ההכנה:
-
מחממים את הסוכר במחבת עד קבלת קרמל שחום. מוסיפים את קוביות האגסים,הקינמון והג'ינג'ר ומקפיצים/מערבבים מעט. מוסיפים את מיץ הלימון והחמאה ומבשלים כמה דקות, עד שהאגסים מתרככים ומעט נמעכים.
-
מעבירים את קומפוט האגסים למסננת המונחת מעל קערה.שומרים את הנוזלים הניגרים אל הקערה.
-
מעבירים את קומפוט האגסים לארבע כוסות ומצננים במקרר, שעה לפחות.
-
לפני ההגשה, מקציפים את השמנת עם זרעים ממקל וניל (חותכים לאורכו ובעזרת סכין קטנה מוציאים את הזרעים), קליפת הלימון המגורדת וסוכר.
-
מערבבים את הנוזלים ששמרנו מקומפוט האגסים, בעדינות אל הקצפת ומניחים כמה כפות של קצפת מתובלת בתוך כל כוס הגשה מעל הקומפוט. מפוררים שתי "נשיקות" מעל לתוספת פריכות ומגישים.