נתחי פילה בקר מוקפצים עם אגסי אנג'ו על פירה

(2 מנות)

החומרים

2 אגסי אנג'ו חתוכים לקוביות

300 גרם פילה בקר חתוך לקוביות

1 בצל גדול חתוך לקוביות

מעט שמן זית

מלח ופלפל שחור

רבע כוס ברנדי

מעט קמח

 

לפירה

500 גרם תפו"א קלופים

1 כוס חלב

20 גרם חמאה

מעט מלח


ההכנה

מכינים פירה- מבשלים את תפוחי האדמה במים מומלחים מעט עד ריכוך. מסננים ומועכים היטב, מוסיפים חמאה וחלב ומחממים בסיר, מתבלים במלח לפי הטעם. מחממים שוב לפני ההגשה.

מחממים מחבת רחבה לחום גבוה.בינתיים מתבלים את קוביות הפילה במלח ופלפל ומקמחים קלות. מטגנים את קוביות הבצל בשמן עד הזהבה קלה. מוסיפים את הבשר ומטגנים על אש גבוהה תוך ערבוב מדי פעם. מוסיפים את הברנדי- יש להיזהר מהלהבה שתידלק במחבת. לבסוף מוסיפים את קוביות האגסים ומוסיפים לטגן עוד דקה בערך.

אגסים אמריקאים, ירוקים, אדומים וחלודים נהדרים, עסיסיים ומתוקים כשהם בשלים והצוואר שלהם מתחיל להתרכך. חכו בסבלנות. כשהאגסים הבשילו, שימו אותם במקרר והם יישמרו לעוד שבוע לפחות.

מחלקים פירה חם לשתי צלחות ומגישים את הבשר המוקפץ וברוטב שנוצר במחבת מעל.