top of page

סנדביץ' אדירים

חצי לחם פועלים עם בשר ובצל

 כשרות (חלבי/ בשרי/ פרווה/ לא כשר):

דרגת קושי של הכנת המנה (קלה, בינונית, קשה):       

מחבת טפלון גדולה

סכין משור ללחם

 

מצרכים למנה אחת גדולה :

  • כיכר לחם לבן אחיד

  • 200 גר' בשר טחון

  • 1 בצל גדול פרוס דק או קצוץ

  • 1 עגבניה בשלה פרוסה

  • מיונז

  • חופן עלי פטרוזיליה קצוצים

  • 1/2 פלפל ירוק חריף פרוס (למי שאוהב)

  • שלוש כפות שמן זית לטיגון

  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם

  • מעט אגוז מוסקט מגורד

אופן ההכנה:

  1. כדי להחזיר פריכות וחיות ללחם, מרטיבים קלות במים את הכיכר ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 6-7 דקות. בזמן זה מכינים מיונז. במיכל מיקסר עם מוט הקצפה שמים 2 חלמוני ביצים ומקציפים. דקה אחת ומתחילים להזליף שמן בזרזיף עדין תוך כדי הקצפה נמרצת עד שהמיונז מתגבש. מתבלים את המיונז תוך הקצפה איטית כדי לא לשבור אותו.  חומץ, מלח, כף חרדל, חצי כפית סוכר ורוטב ווסטרשייר. המיונז צריך להתקבל יציב ומוצק. טועמים ומתקנים תיבול לפי הצורך

  2. במחבת רחבה מטגנים את הבצל בשמן הזית דקה או שתיים עד שקיפות. מוסיפים את הבשר , הפלפל החריף והתבלינים ומערבבים עד שהבשר רק משנה את צבעו במשך עוד דקה או שתיים. מסירים מן האש ומוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה.

  3. לאחר הוצאת הלחם מן התנור, חוצים לשניים לרוחב ומוציאים מאחד החצאים את התוכן, כך שיוותר חלל למילוי. מורחים בשכבת מיונז ומסדרים בתוך החלל פרוסות עגבנייה. ממלאים בבשר והבצל החמים ומגישים מיד עטוף בנייר.

bottom of page