top of page

קולאז' ריקוטה ואגסים במי ורדים

מצרכים ל-6 מנות

 

  • 1/2 חבילה בצק פילאס מופשר

  • 2 אגסים אמריקאים

  • 300 גרם ריקוטה

  • קורט מלח

  • 30 גרם חמאה מומסת

 

 

לסירופ

  • 300 גרם סוכר

  • 200 גרם מים

  • מעט מי ורדים

  • פיסטוקים גרוסים וצנוברים.

אופן ההכנה:

חותכים את האגסים לקוביות קטנות יחסית

ומערבבים עם גבינת הריקוטה, מתבלים במעט מלח.

מכינים את הסירופ- בסיר קטן מרתיחים יחד את הסוכר והמים. מוסיפים מעט מי ורדים ומצננים.

חותכים את הבצק לקוביות בגודל 10*10 ס"מ. מניחים כף ממלית הריקוטה על הבצק וסוגרים לצורת משולש שווה שוקיים. מכינים משולשים באותו אופן מכל כמות המלית.

 

מסדרים זה לצד זה בתבנית אפיה, מרוחה במעט חמאה מומסת.

 

אופים בתנור ב-180 מעלות עד הזהבה עמוקה 25 דקות לערך.

 

מוציאים מהתנור ושופכים את הסירופ על המאפים, מפזרים פיסטוק גרוס גס וצנוברים. מגישים חמים.

bottom of page