מרק שורשים וכרישה עם צ'יפס אגסים

6 מנות

 

מרק

  • 2 יח' שורש סלרי קלוף, חתוך לקוביות

  • 2 יח' שורש פטרוזיליה, קלוף, חתוך לקוביות

  • 2 יח' כרישה שטופה, פרוסה

  • שיניים קלופות מראש שום אחד

  • 3 יח' תפו"א קלופים, חתוכים לקוביות

  • 100 גרם חמאה

  • 500 מ"ל חלב

  • 300 מ"ל מים

  • מלח ופלפל

 

צ'יפס אגסים

  • 4 אגסי בוסק

  • 500 מ"ל מים

  • 200 גרם סוכר

  • מיץ מחצי לימון

ההכנה

מכינים צ'יפס אגסים -  מרתיחים מים עם סוכר ומיץ לימון. פורסים את האגסים לאורכם דק במנדולינה. מעבירים לסירופ החם ומבשלים כמה דקות על סף רתיחה. מסננים את האגסים מהסירופ ומעבירים למגש מרופד בנייר אפיה. מייבשים בתנור בחום של 100 מעלות למשך שעתיים שלוש עד קבלת צ'יפס פריך. מגישים עם מעט גבינה כחולה לצד המרק.

מכינים מרק - ממיסים את החמאה בסיר בינוני. מטגנים בה את הכרישה והשום כמה דקות עד ריכוך. מוסיפים את השורשים ,תפוחי האדמה, מלח ופלפל וממשיכים לטגן עוד כמה דקות. מוסיפים את החלב והמים. מביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כחצי שעה לערך, עד שהירקות רכים. טוחנים את המרק למרקם חלק. טועמים ומתקנים תיבול במלח ופלפל. מגישים חם.