קרמבל מלחם ישן ואגסים אמריקאים
מצרכים (ארבע מנות) :
לקרמבל:
-
250 גר' לחם לבן ללא הקרום
-
100 גר' חמאה מומסת
-
100 גר' סוכר
לאגסים מקורמלים:
-
ארבעה אגסי אנג'ו אדומים חתוכים לפלחים
-
100 גר' סוכר
-
3 כפות דבש
-
4 כפות גרנד מרינייה/קואנטרו
-
מיץ מתפוז אחד
-
קליפה מגורדת מתפוז אחד
-
50 גר' חמאה
-
גלידה וניל להגשה
אופן ההכנה:
-
מכינים את האגסים: במחבת רחבה מחממים יחד את הסוכר והדבש עד שהתערובת מבעבעת והסוכר נמס . מוסיפים את מיץ התפוזים, החמאה, האגסים וקליפת התפוז וממשיכים לבשל במשך כמה דקות עד שהאגסים מתחילים להתרכך. מוסיפים את הליקר ומסירים מן האש.
-
במעבד מזון טוחנים יחד לחם, חמאה מומסת וסוכר עד קבלת פירורים רטובים יחסית.
-
מעבירים את האגסים עם כל הנוזלים לתבנית חסינת אש בינונית כך שכל תחתית הכלי תכוסה בפירות ורוטב. מפזרים ומפוררים מעל את קרמבל הלחם ומעבירים לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות למשך 30 דקות בערך, או עד שהפירורים משחימים יפה מעל. מוציאים מהתנור ומניחים לצינון למשך 15 דקות לערך.
-
בעזרת כף גדולה מגישים מן הקרמבל לצלחת אישית או קערית ומעל מניחים גלידה וניל.