עוגת באו עם שוקולד, אגסים ובננות
מצרכים לעוגה אחת ל-8 איש :
לבצק העוגה:
-
500 גרם קמח לבן
-
20 גרם שמרים טריים או 7 גרם יבשים
-
5 גרם אבקת אפיה
-
30 גרם סוכר
-
140 גרם מים
-
140 גרם חלב
-
30 גרם שמן קנולה
לאגסים בקרמל:
-
4 אגסי אנג'ו חתוכים לקוביות
-
150 גר' סוכר
-
שלוק ברנדי/קוניאק
-
200 מ"ל שמנת מתוקה
למילוי:
-
6 כפות ממרח שוקולד משובח
-
אגסים מקורמלים
-
2 בננות קצוצות לקוביות קטנות
אופן ההכנה:
-
מכינים את הבצק לעוגה: מניחים בקערת המיקסר את המים, השמרים, החלב, הסוכר ואבקת האפייה. מערבבים בעזרת וו לישה ומוסיפים את הקמח בהדרגה. לשים במהירות נמוכה, מספר דקות עד שהחומרים נאספים לבצק אחיד. מוסיפים את המלח ומעלים למהירות בינונית ולשים עוד כחמש דקות. מוסיפים את השמן בהדרגה ולשים עוד כחמש דקות לערך. בסוף הלישה הבצק עשוי להיות מעט דביק. מעבירים את הבצק לקערה בינונית ומכסים בניילון נצמד. מניחים בטמפרטורת החדר למשך שעה עד שעה וחצי או עד שהבצק יכפיל את נפחו.
-
בינתיים מכינים אגסים בקרמל: מחממים את הסוכר במחבת עמוקה מעט ומשחימים לקרמל. מוסיפים את האגסים ושתיים שלוש כפות מים ומניחים להם להתרכך במשך כמה דקות. מסננים את האגסים מהקרמל ומניחים לצינון. מוסיפים למחבת את השמנת המתוקה והברנדי ומבשלים כמה דקות עד קבלת רוטב קרמל (טופי) אחיד וסמיך מעט.
-
לאחר שהבצק תפח, מוציאים אותו מהקערה על משטח משומן קלות. מרדדים לעלה גדול בעובי של חצי ס"מ. מורחים שוקולד בנדיבות במרכז העלה, מניחים אגסים מקורמלים ובננות קצוצות ומגלגלים לגלילה. את הגלילה משבללים לצורת שבלול ומניחים על נייר אפייה מחורר בכלי אידוי, להתפחה של חצי שעה נוספת.
-
לאחר התפיחה צובטים במספריים את חלקה העליון של הגלילה.
-
מביאים לרתיחה מים בסיר המתאים לקוטר סלסילת אידוי. מניחים את כלי האידוי מעל לאדי המים, ומאדים במשך 20 דקות לערך.
-
מוציאים את העוגה מסלסלת האידוי, ומניחים לה להתקרר מעט. מגישים חמים עם רוטב הקרמל.