top of page

פאהיטס בטורטיה עם גואקמולה

לטורטייות:

  • כוס קמח תירס

  • כוס קמח חיטה לבן,

  • כוס מים חמים

  • 3 כפות שמן,

 

לפהיטס:

  • שני נתחי חזה עוף במשקל 300 גר' לערך,

         חתוך לרצועות

  • 2 אגסי אנג'ו חתוכים לפלחים דקים

  • פלפל אדום מתוק, חתוך לרצועות

  • בצל סגול קטן פרוס דק

  • חצי פלפל ירוק חריף להגשה

  • מעט כמון טחון

  • מיץ מחצי ליים/לימון

  • מלח ופלפל לפי הטעם

  • מעט שמן זית

  • שמנת חמוצה להגשה

 

לגואקמולה:

  • אבוקדו אחד בשל

  • כף מיץ ליים/לימון

  • חצי בצל סגול קצוץ

  • עגבניה בשלה קצוצה

  • כמה עלי נענע קצוצים

  • חצי פלפל ירוק חריף פרוס דק

  • מלח ופלפל לפי הטעם

  1.  

אופן ההכנה:

  1. מכינים בצק לטורטיות. לשים יחד את כל החומרים עד לקבלת בצק אחיד ומניחים למשך חצי שעה.

  2. מכינים את תערובת הפהיטס: מערבבים את רצועות העוף, הפלפל, האגסים והבצל בקערה עם מעט שמן זית. סוחטים מעל את חצי הלימון ומתבלים במלח, פלפל ומעט כמון. מניחים להשריה לכמה דקות.

  3.  בינתיים מכינים סלט גואקמולה: מועכים את בשר האבוקדו ומוסיפים את יתר המרכיבים, לקבלת מחית שאינה חלקה מדי, מתקנים תיבול לפי הצורך.

  4. חותכים מהבצק חתיכה בגודל של כדור פינג פונג ומשטחים אותה בין שני עלי נייר אפייה בעזרת סיר כבד או מכשיר מיוחד לטורטיות. מחממים מחבת צלייה לחום גבוה וקולים את הטורטיות על מחבת יבשה עד קבלת סימנים כהים משני הצדדים. מעבירים לצלחת ומכסים במגבת לחה עד להגשה.

  5. במחבת הצלייה החמה מניחים את תערובת הפהיטס וצולים במשך כמה דקות תוך ערבוב עד שהעוף מוכן והירקות צלויים ומושחמים קלות.

  6. מניחים מהפהיטס בתוך כל טורטייה ומקפלים לחצי. מגישים עם שמנת חמוצה מעל וגואקמולה בצד.

bottom of page