אגסים ודג פריך עם אטריות זכוכית
במעטפות חסה
4 מנות
-
300 גרם פילה דג ים
-
שמן לטיגון עמוק
בלילה
-
200 גרם קמח
-
150מ"ל מים קרים
-
1 ביצה
-
מעט מלח ופלפל
-
חצי כפית אבקת אפיה
-
1 חסה אמריקאית
-
2 אגסים אמריקאים חתוכים "ז'וליין"
-
חופן עלי כוסברה
-
חופן עלי נענע
-
50 גרם אטריות שעועית דקות
-
50 גרם בוטנים קלויים קצוצים
רוטב
-
3 כפות רוטב דגים
-
2 כפות סוכר דמררה
-
1 שן שום כתושה
-
מיץ מליים/לימון אחד
-
חצי צ'ילי אדום קצוץ
ההכנה
מכינים בלילה- טורפים את כל המרכיבים היטב עד קבלת בלילה חלקה.
מכינים רוטב- מערבבים את כל המרכיבים עד המסת הסוכר.
יוצקים מים רותחים על אטריות השעועית ומשהים למשך דקה, עד ריכוך. מסננים, שוטפים במים קרים ומסננים היטב. יוצקים כמה טיפות שמן, למניעת הידבקות.
מחממים שמן לטיגון עמוק. חותכים את הדג לרצועות ברוחב אצבע. טובלים בבלילה ומטגנים בשמן עד הזהבה ופריכות.
מפרקים את החסה ל"קעריות" ומניחים בתוכן מעט אטריות מבושלות וכמה מקלוני אגסים מעל מניחים רצועת דג מטוגנת. עלי נענע וכוסברה . יוצקים רוטב ומפזרים מעט בוטנים קצוצים.