גולש עם אגסים

8 מנות

 

  • 8 אגסי בוסק, חתוכים לרבעים.

  • 2 קילו כתף (מס׳ 5), חתוך לקוביות בינוניות

  • 4 גזרים קלופים, חתוכים גס

  • 3 בצלים, קלופים חתוכים לרבעים

  • 2 מקלות סלרי

  • 2 עלי דפנה

  • 4 גבעולי טימין

  • 1 ראש שום חצוי

  • 2 כפות פפריקה מתוקה

  • 1 כפית פפריקה חריפה

  • 3 כפות רסק עגבניות

  • מלח ופלפל

  • מים

  • מעט שמן זית

ההכנה

 

מתבלים את קוביות הבשר במלח ופלפל. בסיר רחב מחממים שמן זית וצורבים בו את קוביות הבשר במשך כמה דקות.

 

מוציאים את הבשר מן הסיר. מוסיפים את הירקות החתוכים ועשבי התיבול ומטגנים עוד דקה או שתיים. מוסיפים את הפפריקות ועוד שתי כפות שמן זית ומטגנים מעט ולאחר מכן את רסק העגבניות. נזהרים שלא לחרוך אותו.

 

מוסיפים לסיר חזרה את קוביות הבשר ומוסיפים מים כמעט עד כיסוי הבשר. מקרצפים היטב את תחתית הסיר בכף עץ. מכסים ומביאים לרתיחה. מבשלים על אש קטנה או בתנור בחום של 170 עד שקוביות הבשר רכות.

 

מוסיפים לסיר את האגסים ומבשלים עוד 5-6 דקות. מגישים עם אורז לבן או פירה.