אגסים בציפוי טמפורה פריך

4 אגסי בוסק אמריקאים חלודים

 

לבלילת טמפורה:

80 גר' קמח

60 גר' קמח תפוחי אדמה

5 גר' אבקת אפיה

קורט מלח

1 כף שמן ניטרלי

130 גר' מים

לאגסים בסירופ:

ארבעה אגסים בוסק חתוכים לפלחים

200 גר' סוכר

5 כפות גרנד מרינייה/קואנטרו

מיץ משלושה תפוזים

קליפה מגורדת מתפוז אחד

 

לרוטב תאילנדי:

2 כפות רוטב דגים תאילנדי

1 כף מים

1 כף  סוכר חום דמררה

1 כף מיץ ליים או לימון

1 שן שום כתושה

1 יח' פלפל צ'ילי טרי

 

לגרסא מתוקה:

כמה כפות סירופ מייפל איכותי

 

שמן לטיגון עמוק

אופן ההכנה

  1. מחממים שמן בסיר קטן לטיגון עמוק.

  2. במקביל מערבבים בקערה בינונית את החומרים לבלילה חלקה ואחידה. היא אמורה להיות יחסית סמיכה, אין צורך לדלל.

  3. מערבבים בקערה את כל חומרי המטבל התאילנדי. הרוטב דליל ואמור להיות חמוץ-מתוק-מלוח וחריף מעט.

  4. בודקים שהשמן חם (180 מעלות), על ידי טיגון מעט מהבלילה, מוודאים כי היא צפה מיד על פני השמן. טובלים את פלחי האגסים היטב בבלילה ומעבירים לשמן בקבוצות קטנות. מטגנים עד הזהבה.

  5. מגישים את האגסים בליווי הרוטב התאילנדי כחטיף בתחילת ארוחה או עם רוטב מייפל כקינוח.