top of page
קולאז' ריקוטה ואגסים במי ורדים
מצרכים ל-6 מנות
-
1/2 חבילה בצק פילאס מופשר
-
2 אגסים אמריקאים
-
300 גרם ריקוטה
-
קורט מלח
-
30 גרם חמאה מומסת
לסירופ
-
300 גרם סוכר
-
200 גרם מים
-
מעט מי ורדים
-
פיסטוקים גרוסים וצנוברים.
אופן ההכנה:
חותכים את האגסים לקוביות קטנות יחסית
ומערבבים עם גבינת הריקוטה, מתבלים במעט מלח.
מכינים את הסירופ- בסיר קטן מרתיחים יחד את הסוכר והמים. מוסיפים מעט מי ורדים ומצננים.
חותכים את הבצק לקוביות בגודל 10*10 ס"מ. מניחים כף ממלית הריקוטה על הבצק וסוגרים לצורת משולש שווה שוקיים. מכינים משולשים באותו אופן מכל כמות המלית.
מסדרים זה לצד זה בתבנית אפיה, מרוחה במעט חמאה מומסת.
אופים בתנור ב-180 מעלות עד הזהבה עמוקה 25 דקות לערך.
מוציאים מהתנור ושופכים את הסירופ על המאפים, מפזרים פיסטוק גרוס גס וצנוברים. מגישים חמים.
bottom of page