מרק כרובית ואגסי אנג'ו אדומים
(4 מנות)
החומרים
-
3 אגסי אנג'ו אדומים בשלים
-
2 בצלים קצוצים גס
-
3 שיני שום קלופות
-
1 כרובית גדולה שטופה
-
2 קישואים בינוניים
-
3 כפות שמן זית
-
50 גרם חמאה
-
1 כוס חלב
-
מלח ופלפל לפי הטעם
ההכנה
בסיר בינוני מטגנים בעדינות את הבצל ושיני השום בשמן זית והחמאה עד ריכוך.
מוסיפים את הכרובית מפורקת לפרחים ואת הקישואים חתוכים גס. מוסיפים את החלב ומים כמעט עד כיסוי ומביאים לרתיחה.
מבשלים על להבה קטנה עד שהירקות רכים לגמרי. מרסקים בעזרת בלנדר מוט ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
לפני ההגשה חותכים את האגסים לקוביות קטנות, מוזגים מן המרק לצלחות הגשה ומניחים בתוכן מהאגסים החתוכים וזילוף שמן זית – מגישים מיד.
אגסים אמריקאים, ירוקים, אדומים וחלודים נהדרים, עסיסיים ומתוקים כשהם בשלים והצוואר שלהם מתחיל להתרכך. חכו בסבלנות. כשהאגסים הבשילו, שימו אותם במקרר והם יישמרו לעוד שבוע לפחות.