סלט אגסי אנג'ו וארוגולה

(2 מנות)

החומרים

  • 2 אגסי אנג'ו

  • צרור ארוגולה שטוף

  • 1/2 בצל סגול, פרוס דק

  • חופן שקדים קלויים

  • מיץ מחצי לימון

  • 3-4 כפות שמן זית

  • מלח ופלפל

  • 100 גרם גבינת קשקבל/פרמזן

 

ההכנה

חותכים את האגסים לאורכם לשמיניות לפלחים, ללא הליבה. קוצצים את השקדים הקלויים בסכין בצורה גסה. מערבבים בקערה רחבה את האגסים, הארוגולה, הבצל והשקדים ומתבלים בשמן זית, מיץ לימון, מלח ופלפל.

מעבירים לצלחות הגשה ומגרדים מעל גבינה .

אגסים אמריקאים, ירוקים, אדומים וחלודים נהדרים, עסיסיים ומתוקים כשהם בשלים והצוואר שלהם מתחיל להתרכך. חכו בסבלנות. כשהאגסים הבשילו, שימו אותם במקרר והם יישמרו לעוד שבוע לפחות.