top of page
סלט קיסר עם אגסי בוסק חומים
(2 מנות)
החומרים
-
1 ראש חסה ערבית שטוף ומופרד לעלים
-
30 גרם שבבי גבינה כחולה
-
2 אגסי אנג'ו אדומים
-
חופן שקדים קלוים קצוצים גס
לרוטב
-
80 גרם מיונז איכותי
-
1 כף רוטב דגים תאילנדי
-
3 כפות פרמזן מגורד
-
כף חומץ טבעי
-
1 שן שום כתושה
-
מעט מלח ופלפל לפי הטעם
ההכנה
מערבבים את כל חומרי הרוטב היטב ומתבלים. הרוטב צריך להיות מעט מלוח בפני עצמו.
פורסים את האגסים לפלחים לאורכם ללא הגרעינים. בקערה גדולה מערבבים את החסה עם האגסים והרוטב. מחלקים לשתי קערות הגשה ומפזרים מעל גבינה כחולה ושקדים קלויים.
אגסים אמריקאים, ירוקים, אדומים וחלודים נהדרים, עסיסיים ומתוקים כשהם בשלים והצוואר שלהם מתחיל להתרכך. חכו בסבלנות. כשהאגסים הבשילו, שימו אותם במקרר והם יישמרו לעוד שבוע לפחות.
bottom of page