אגס פלאפל טבעוני

(4 מנות)

 

החומרים

  • 4 אגסי אנג'ו  בשלים

  • 1 בצל קצוץ

  • שתי כפות שמן זית

  • חופן צנוברים קלויים

  • 200 גרם עדשים כתומות

  • שן שום

  • צרור פטרוזיליה

  • חופן אגוזי מלך

  • מעט בהרט

  • מעט קינמון

  • מלח ופלפל

  • חצי כוס טחינה גולמית

  • מיץ מחצי לימון

  • רבע כוס מים קרים

ההכנה

אגסים אמריקאים, ירוקים, אדומים וחלודים נהדרים, עסיסיים ומתוקים כשהם בשלים והצוואר שלהם מתחיל להתרכך. חכו בסבלנות. כשהאגסים הבשילו, שימו אותם במקרר והם יישמרו לעוד שבוע לפחות.

מכינים טחינה סמיכה מהטחינה הגולמית, מים קרים מעט מלח ולימון ושומרים להמשך.

מטגנים את הבצל הקצוץ בשמן הזית עד הזהבה. במקביל משרים את העדשים במים ל-20 דקות. מעבדים במעבד מזון את העדשים, שום, פטרוזילה ואגוזי מלך. מוסיפים את הבצל המטוגן, מערבבים היטב ומטבלים במלח, פלפל, בהרט וקינמון.

חוצים את האגסים לאורכם ומוציאים את הליבה וחלק מהבשר כדי ליצור חור למילוי. ממלאים את תערובת הפלאפל ומניחים בתבנית אפייה. מכסים את התערובת בכל אגס בטחינה ומעבירים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות. אופים למשך 15 דקות לערך . מגישים חם.