ברוסקטה עם סלט טונה ואגסי בוסק חלודים

(4 מנות)

 

החומרים

  • 4 אגסי בוסק אמריקאיים

  • 8 פרוסות בגט/ 4 פרוסות לחם כפרי

  • מעט שמן זית

  • 2 קופסאות טונה בשמן

  • 2 גבעולי סלרי אמריקאי, קצוצים

  • 1 בצל לבן קצוץ

  • 2 כפות מיונז לייט

  • 3 כפות מיץ לימון

  • מלח ופלפל


ההכנה

אגסים אמריקאים, ירוקים, אדומים וחלודים נהדרים, עסיסיים ומתוקים כשהם בשלים והצוואר שלהם מתחיל להתרכך. חכו בסבלנות.

כשהאגסים הבשילו, שימו אותם במקרר והם יישמרו לעוד שבוע לפחות.

מורחים את פרוסות הבגט במעט שמן זית וקולים על מחבת חמה או בתנור חם במשך כמה דקות.

מסננים את הטונה המשומרת מהשמן. מערבבים עם הבצל הקצוץ, הסלרי, המיונז ומיץ הלימון. מתבלים במלח ופלפל. חותכים את האגסים לגפרורים ומוסיפים לסלט.

מניחים מהסלט על פרוסות הבגט הפריכות ומגישים. כדאי לקשט בעלי סלרי.