top of page
20 יח'
המצרכים
-
1 חבילה בצק פילו
-
100 גרם חמאה מומסת
-
3 כפות שמן זית
-
200 גרם גבינת חלומי, מגורדת
-
200 גרם גבינת ריקוטה
-
4 אגסים, חתוכים לפלחים
סירופ
-
200 גרם סוכר
-
200 גרם מים
-
2 כפות מיץ לימון
-
מעט מי זהר/מי ורדים
-
קליפת תפוז/לימון
אופן ההכנה
בסיר קטן מרתיחים את חומרי הסירופ יחד, ומבשלים שתיים שלוש דקות. מצננים.
ממיסים יחד את החמאה עם שמן הזית.
מחלקים את בצק הפילו לארבע רצועות לרוחבו. מורחים בכל פעם שני דפים בחמאה המומסת. שמים בתחתית כ מלבן כפית ריקוטה, פלח אגס ומעט חלומי מגורדת. מקפלים את הבצק על המלית כך שתיווצר צורת משולש. חוזרים על הפעולה עם כל הבצק והמלית.
מורחים את המשולשים המוכנים בחמאה מומסת. אופים בתנור בחום 180 מעלות למשך 20 דקות בערך- עד הזהבה יפה.
מעבירים לסירופ הפושר לטבילה של 20 שניות. מוציאים ומגישים פושר.
פסטל אגס וחלומי בסירופ מבושם
bottom of page