אגס סינייה- אגס ממולא בשר טחון וטחינה

5 מנות

 

  • 5 אגסים בשלים

  • 3 כפות שמן זית

  • 1 בצל קצוץ

  • 500 גרם בקר/טלה טחון

  • חצי כפית בהרט

  • רבע כפית קינמון

  • 60 גרם צנוברים

  • מלח ופלפל

  • טחינה מוכנה לפי הטעם

 

 

אופן הכנה:

מטגנים במחבת, בשמן הזית את הבצל הקצוץ עם הצנוברים עד הזהבה. מוסיפים את הבשר הטחון ומוסיפים לטגן תוך ערבוב עד שהבשר מבושל ומפורר. מתבלים תוך כדי בתבלינים. טועמים ומתקנים תיבול. מצננים את התערובת.

חוצים אגסים לאורכם, מנקים מהליבה והגרעינים ומוציאים גם מעט מבשר האגס כדי ליצור גומה למילוי. מחלקים את המלית בין כל האגסים וממלאים. יוצקים מעל מהטחינה ואופים בתנור בחום 180 מעלות למשך 20 דקות לערך.