עראייס- קבב ביתי צלוי בתוך פיתה,
עם סלט אגסים פיקנטי
מצרכים לשתי מנות :
-
שתי פיתות- חצויות לאורכן (לשתי דסקיות)
-
250 גר' בשר בקר טחון איכותי, אפשר עם מעט שומן טלה/כבש
-
חופן פטרוזיליה קצוצה דק
-
חצי בצל קצוץ דק
-
מלח ופלפל לפי הטעם
-
2 כפות צנוברים
-
מעט שמן זית
לסלט אגסים:
-
2 אגסי בוסק חתוכים לפרוסות דקות
-
מיץ מחצי לימון
-
שן שום קטנה כתושה
-
עשרה עלי נענע קצוצים
-
קורט סוכר
-
חצי פלפל ירוק חריף פרוס דק
-
להגשה:
-
טחינה ביתית
אופן ההכנה:
-
מכינים את תערובת הקבב: מערבבים ולשים היטב את הבשר עם הבצל, הפטרוזיליה, המלח והפלפל. טועמים ומתקנים תיבול לפי הצורך. מחלקים את התערובת לשניים ומשטחים על כל דיסקית פיתה, כך שהבשר בעובי 1 ס"מ לערך, סוגרים עם הדיסקית השניה מעל.
-
בינתיים מכינים סלט אגסים: מערבבים את האגסים עם יתר החומרים ומשאירים בקערה למשך 10 דקות לערך.
-
מחממים מחבת, מעט גדולה יותר מגודל הפיתה ,לחום בינוני. מורחים את הפיתה במעט שמן זית, בעזרת מברשת ומניחים במחבת החמה. מניחים מעל סיר נקי או חפץ אחר שישמש כמשקולת. מטגנים במשך 2-3 דקות והופכים את הפיתה לצידה השני. מטגנים שוב במשך כמה דקות, עד שהבשר במרכז הפיתה נראה עשוי.
-
חוצים את כל פיתה לשניים או לארבע ומגישים עם הטחינה ועם סלט האגסים.