לתיבול:
-
5 כפות שמן זית
-
2 כפות יוזו או פונזו (לא חובה - ממש משדרג את הטעם)
-
מיץ מחצי לימון
-
מלח ים גס מעל
אופן ההכנה:
-
בעזרת מנדולינה פורסים אגסים לפרוסות דקות
-
מניחים מעל נתח של דג ים טרי.
-
מקשטים עם התוספות
-
ממש בסמוך להגשה, מזלפים מעל שמן זית, לימון ומלח ומגישים מיד.
סשימי דג עם אגסים בדיוק כמו במסעדות
מצרכים:
-
כ-200 גרם דג נא (אפשר: אינטיאס, מוסר ים, סלמון, לוקוס, טונה ועוד)
-
אגסים אמריקאיים חתוכים לפרוסות כבסיס למנה וגם קוביות שמוסיפות ליופי
-
צילי חריף טרי
-
מיקרו עלים / כוסברה
-
אפשר גם לשלב אבוקדו / צנוניות /עגבניות שרי ועוד
רון יוחננוב
קרם שקדים אפוי עם אגסים - קינוח חלום!
מצרכים ל-6 יחידות (תלוי בגודל הכלי)
-
150 גרם סוכר
-
150 גרם חמאה / נטורינה לפרווה
-
3 חלמונים
-
150 גרם אבקת שקדים
-
30 גרם קורנפלור
-
כפית תמצית שקדים / אמרטו
-
3 אגסים אמריקאים אדומים
לעיטור:
-
שקדים פרוסים
-
סוכר חום דמררה
-
בהגשה:
-
אבקת סוכר
אופן ההכנה:
-
מחממים תנור ל-180 מעלות (חום עליון תחתון ואפשר גם טורבו)
-
בקערת המיקסר עם וו גיטרה, מניחים את החמאה יחד עם הסוכר ומקציפים עד שנוצר קרם אחיד.
-
מוסיפים את החלמונים אחד אחד וממשיכים להקציף.
-
לאחר מכן מוסיפים את כל שאר המרכיבים ומקציפים עד שמתקבלת עיסה אחידה.
-
מעבירים לשקית זילוף.
-
שוטפים את האגסים, חוצים וחותכים לפרוסות.
-
בכלי חסין אש (כאלה של סופלה או קרם ברולה למשל) מזלפים שכבה דקה של קרם שקדים,
-
מניחים מעל פרוסות של אגסים ומעל הכל מפזרים שקדים עם מעט סוכר חום דמררה.
-
מכניסים את הכלים לאפיה בתנור כ-20 דקות או עד הזהבה.
-
אפשר להגיש חם לצד גלידה קרה ואפשר גם לזלול קר
-
לא לשכוח לבזוק אבקת סוכר מעל בהגשה.
עוף עם דלעת ואגסים בתנור - זה מושלם!
מצרכים
-
4 כרעיים עוף בגודל בינוני חתוכות ל-2
-
דלעות מכל הסוגים: דלעת/ דלורית / דלעת ערמונים / דלעת הספגטי ועוד. - תבחרו את הדלעת שאתם אוהבים!
-
2-3 אגסים אמריקאיים חצויים ומגולענים
-
2 גבעולים של רוזמרין טרי / תימין
לרוטב:
-
5 כפות שמן זית
-
4 כפות סויה
-
4 כפות מיץ תפוזים
-
2 כפות סילאן
-
4 שיני שום טרי כתושות
-
מעט צילי אדום טרי חריף
-
מלח / פלפל שחור
אופן ההכנה:
-
מחממים תנור ל-200 מעלות (חום עליון תחתון או טורבו)
-
בקערה מערבבים את כל המצרכים לרוטב עד לקבלת בלילה אחידה.
-
מוסיפים פנימה את העוף יחד עם הירקות ומערבבים היטב
-
מסדרים את העוף יחד עם הירקות בתבנית ולא מכסים
-
ומכניסים לתנור לצלייה לשעה
-
לאחר מכן. מעבירים את התנור לתכנית גריל וצורבים את העוף ע-10 דקות על לקבלת צבע שזוף
-
מפעם לפעם מומלץ להבריש את העוף בעזרת מברשת ברוטב.