top of page

                

 

                                         

 

 

 

לתיבול:

  • 5 כפות שמן זית

  • 2 כפות יוזו או פונזו (לא חובה - ממש משדרג את הטעם)

  • מיץ מחצי לימון

  • מלח ים גס מעל

אופן ההכנה:

  • בעזרת מנדולינה פורסים אגסים לפרוסות דקות

  • מניחים מעל נתח של דג ים טרי.

  • מקשטים עם התוספות

  • ממש בסמוך להגשה, מזלפים מעל שמן זית, לימון ומלח ומגישים מיד.

סשימי עם אגסים.jpg

סשימי דג עם אגסים בדיוק כמו במסעדות

מצרכים:

  • כ-200 גרם דג נא (אפשר: אינטיאס, מוסר ים, סלמון, לוקוס, טונה ועוד)

  • אגסים אמריקאיים חתוכים לפרוסות כבסיס למנה וגם קוביות שמוסיפות ליופי

  • צילי חריף טרי

  • מיקרו עלים / כוסברה

  • אפשר גם לשלב אבוקדו / צנוניות /עגבניות שרי ועוד

רון יוחננוב

ea4d13_74505c661e964981a10ca39f1c2311e8~
קינוח.png

קרם שקדים אפוי עם אגסים - קינוח חלום!

 

מצרכים ל-6 יחידות (תלוי בגודל הכלי)

  • 150 גרם סוכר

  • 150 גרם חמאה / נטורינה לפרווה

  • 3 חלמונים

  • 150 גרם אבקת שקדים

  • 30 גרם קורנפלור

  • כפית תמצית שקדים / אמרטו

  • 3 אגסים אמריקאים אדומים

 

לעיטור:

  • שקדים פרוסים

  • סוכר חום דמררה

  • בהגשה:

  • אבקת סוכר

 

אופן ההכנה:

  • מחממים תנור ל-180 מעלות (חום עליון תחתון ואפשר גם טורבו)

  • בקערת המיקסר עם וו גיטרה, מניחים את החמאה יחד עם הסוכר ומקציפים עד שנוצר קרם אחיד.

  • מוסיפים את החלמונים אחד אחד וממשיכים להקציף.

  • לאחר מכן מוסיפים את כל שאר המרכיבים ומקציפים עד שמתקבלת עיסה אחידה.

  • מעבירים לשקית זילוף.

  • שוטפים את האגסים, חוצים וחותכים לפרוסות.

  • בכלי חסין אש (כאלה של סופלה או קרם ברולה למשל) מזלפים שכבה דקה של קרם שקדים,

  • מניחים מעל פרוסות של אגסים ומעל הכל מפזרים שקדים עם מעט סוכר חום דמררה.

  • מכניסים את הכלים לאפיה בתנור כ-20 דקות או עד הזהבה.

  • אפשר להגיש חם לצד גלידה קרה ואפשר גם לזלול קר

  • לא לשכוח לבזוק אבקת סוכר מעל בהגשה.

עוף עם דלעת ואגסים בתנור - זה מושלם!

 

מצרכים

  • 4 כרעיים עוף בגודל בינוני חתוכות ל-2

  • דלעות מכל הסוגים: דלעת/ דלורית / דלעת ערמונים / דלעת הספגטי ועוד. - תבחרו את הדלעת שאתם אוהבים!

  • 2-3 אגסים אמריקאיים חצויים ומגולענים

  • 2 גבעולים של רוזמרין טרי / תימין

 

לרוטב:

  • 5 כפות שמן זית

  • 4 כפות סויה

  • 4 כפות מיץ תפוזים

  • 2 כפות סילאן

  • 4 שיני שום טרי כתושות

  • מעט צילי אדום טרי חריף

  • מלח / פלפל שחור

 

אופן ההכנה:

  • מחממים תנור ל-200 מעלות (חום עליון תחתון או טורבו)

  • בקערה מערבבים את כל המצרכים לרוטב עד לקבלת בלילה אחידה.

  • מוסיפים פנימה את העוף יחד עם הירקות ומערבבים היטב

  • מסדרים את העוף יחד עם הירקות בתבנית ולא מכסים

  • ומכניסים לתנור לצלייה לשעה

  • לאחר מכן. מעבירים את התנור לתכנית גריל וצורבים את העוף ע-10 דקות על לקבלת צבע שזוף

  • מפעם לפעם מומלץ להבריש את העוף בעזרת מברשת ברוטב.

עוף.jpg
bottom of page