פסטה קרבונרה עם כדורי בשר ואגסים
מצרכים ל-2 מנות:
-
250 גרם פסטה יבשה- ריגטוני/פנה
-
4 נקניקיות מרגז/צ'וריסו איכותיות
-
3 כפות שמן זית
-
2 שיני שום, פרוסות
-
חצי כפית פלפל שחור גרוס
-
חופן עלי פטרוזיליה, ללא גבעולים
-
2 חלמונים
-
50 גרם גבינת פרמזן מגורדת
אופן ההכנה:
מרתיחים סיר מים גדול עם מלח. בקערה בינונית
טורפים יחד את החלמונים וגבינת הפרמזן.
מפרקים את הנקניקיות ויוצרים מעין כדורי בשר
קטנים מהבשר.
מבשלים את הפסטה במים הרותחים לפי הוראות היצרן. במקביל מטגנים בשמן הזית את כדורי הבשר, עד השחמה מכל הצדדים.
מסירים מן האש ומוסיפים למחבת החמה את שיני השום הפרוסות ופלפל שחור. מוציאים את הפסטה מהמים ומעבירים למחבת.
מוסיפים מצקת קטנה ממי הבישול של הפסטה לתערובת החלמונים והגבינה ומערבבים. מוסיפים את התערובת למחבת ומחזירים לאש בינונית תוך ערבוב עד שהרוטב מסמיך על הפסטה.
זורקים למחבת עלי פטרוזיליה ומגישים מיד.