פסטה מוקפצת עם פילה בקר בצלים ואגסים בסויה מתוקה

 

מצרכים ל- 2 מנות:

  • 300 גרם פילה בקר

  • 200 גרם נודלס חיטה

  • 2 אגסי בוסק חומים אמריקאים

  • 1 בצל לבן

  • 2 גבעולי בצל ירוק

  • 2 שיני שום

  • 1 צ'ילי אדום

  • מעט שמן צמחי לטיגון

 

רוטב:

  • 6 כפות רוטב סויה

  • 2 כפות סוכר

  • 1 כף חומץ

  • 1 כפית שמן שומשום

 

  • בוטנים קלויים

 

 

אופן ההכנה:

מבשלים את האטריות במים רותחים ומומלחים עד ריכוך. מסננים ושוטפים היטב ומשמנים מעט.

פורסים את פילה הבקר לפרוסות בעובי 1 ס"מ, ולאחר מכן לרצועות באותו רוחב.

חותכים את הבצל הלבן לחצאי פרוסות לאורכו. חותכים את הבצל הירוק מקלות באורך 4 ס"מ, ושומרים את החלק הלבן בנפרד מהחלק הירוק. קוצצים את השום דק. פורסים את הצ'ילי לפרוסות אלכסוניות דקות. חותכים את האגסים לפלחים.

בווק או במחבת גדולה מחממים את השמן הצמחי ומטגנים את הבשר תוך כדי ערבוב מידי פעם, על להבה חזקה, עד שהבשר צרוב קלות אך לא מוכן. מוציאים את הבשר לצלחת.

מערבבים את כל חומרי הרוטב עד להמסת הסוכר.

מוסיפים מעט שמן לווק ומטגנים בו את הבצל הלבן, החלק הלבן של הבצל הירוק, השום והצ'ילי, תוך ערבוב במשך כמה דקות. מוסיפים את האגסים ומקפיצים עוד דקה בערך.

 

מוסיפים את נתחי הבשר והפסטה,  מתבלים בסויה, סוכר, חומץ ושמן שומשום, וממשיכים להקפיץ עוד דקה או שתיים. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.

 

מפזרים מעל את הבצל הירוק ובוטנים ומגישים.