ענת אשר
פרגיות אגסים בחומץ בלסמי
לחמם תנור ל200 מעלות
מצרכים:
-
600 גרם קוביות חזה עוף/ פרגיות
-
3 אגסים - לחתוך אותם לפרוסות
-
בצל סגול - לחתוך לפרוסות
-
מקל רוזמרין
-
2 כפות חומץ בלסמי
-
כף שמן זית
אופן הכנה:
-
לערבב הכל ביחד ולהמתין 5 דקות שהטעמים יתפסו.
-
להכניס לתנור שחומם מראש ל200 מעלות לכ10 דקות בישול.
סלט בשר ואגסים
מצרכים:
-
קילו בשר שריר מחולק לקוביות גדולות.
-
עלי חסה
-
4 אגסים אמריקאיים
אופן הכנה:
-
לשטוף את הבשר ולבשל בסיר חרס כבד מכוסה היטב כשעתיים על 180 מעלות. להוציא את הסיר מהתנור להוסיף ארבעה אגסים אמריקאיים חתוכים לשמיניות וכוס יין אדום וחצי כוס מים.
-
להחזיר לתנור לעוד כשעה.
-
לפרק בעדינות את הבשר לסדר על עלי חסה טריים את הבשר וחתיכות האגס, לפזר מעט מלח גס וליהנות.
סלט קרפצ'יו בקר ואגסים
מצרכים:
-
נתחי קרפצ'יו
-
עלי אורוגולה
-
חומץ בלמסי
-
שמו זית
-
מלח גס
-
אגסים אמריקאיים
אופן ההכנה:
-
צורבים את האגסים על מחבת לוהטת דקה מכל צד
-
מסדרים את הקרפצ'יו, מעליהם את עלי הארוגולה, ומעליהם את האגסים הצרובים במחבת.
-
מזליפים מעל שמן זית , חומץ בלסמי ובוזקים מלח.