top of page
עוגה אישית במיקרו עם מרקחת אגסים
מצרכים ל- 4 מנות:
-
150 גרם שמנת מתוקה
-
80 גרם שמן זית עדין
-
100 גרם קמח תופח
-
150 גרם אבקת שקדים
-
קורט מלח
-
2 ביצים
-
2 כפות ריבת תפוזים/ משמש
מרקחת אגסים מהירה:
-
3 אגסים אמריקאים
-
300 גרם סוכר
-
מיץ מתפוז אחד
-
שלוק ליקר תפוזים
להגשה
-
100 מל שמנת מתוקה
אופן ההכנה:
מכינים ריבת אגסים, חותכים את האגסים לקוביות קטנות יחסית. מניחים בסיר בינוני, עם הסוכר מיץ התפוז והליקר ומביאים לרתיחה. מבשלים על אש נמוכה למשך 20 דקות לערך, עד שהאגסים רכים והרוטב הסמיך.
משמנים 4 כלי קרמיקה ( כמו של סופלה), או 4 ספלי קפה קטנים בשמן זית. מערבבים בקערה את כל חומרי הפודינג עד אחידות.
מחלקים ל-4 הכלים. אופים במיקרו כל פעם 2 כוסות בעוצמה מלאה למשך שתיים וחצי דקות.
הופכים את הפודינג החם לצלחת הגשה, מניחים כף מהריבה ומזלפים מעט שמנת.
bottom of page