סלט סלקים ואגסים בויניגרט מנדרינות

מצרכים ל-2 מנות:

  • 2 סלקים בינונים

  • 2 אגסים אנג'ו ירוקים אמריקאים

  • 1 פקעת שומר

  • חופן אגוזי לוז קלויים

  • 1 צרור עלי רוקט שטופים

  • 100 גרם גבינת עיזים בשלה (סנט מור למשל)

 

לרוטב:

  • מיץ וקליפה מגורדת מ- 2 קלמנטינות

  • עלים מ- 4 גבעולי טרגון

  • 1 בצל שאלוט קלוף ופרוס

  • 5 כפות שמן זית

  • 3 כפות שמן צמחי

  • מלח ופלפל לפי הטעם

ההכנה:

קולפים את הסלקים וחותכים לפלחים דקים, מתבלים בשמן זית ובמעט מלח ופלפל. מחממים תנור ל-200 מעלות. צולים את הסלקים בתנור למשך חצי שעה לערך עד ריכוך חלקי.

טוחנים בעזרת בלנדר מוט, את כל מרכיבי הרוטב טועמים ומתקנים תיבול.

פורסים את השומר לפרוסות דקיקות במנדולינה. חותכים את האגסים לפלחים. מסדרים בצלחת רחבה את השומר ומעליו מפזרים את האגסים, עליי רוקט שטופים ואת הסלק הצלוי.

מזלפים מעל את הויניגרט מפזרים אגוזים קלויים וגבינת עיזים.