סלט ניצה עם גרגירי חומוס, אגסים רימונים ואגוזי לוז

מצרכים ל-4 מנות:

  • 2 אגסים אמריקאיים

  • 1 רימון

  • 1 פחית גרגירי חומוס מבושל, מסןנן

  • 1 צרור פטרוזיליה

  • 1/2 צרור שמיר

  • 7-8 גבעולי  נענע

  • 70 גרם אגוזי לוז קלויים, שבורים

  • 5-6 כפות שמן זית

  • קליפה מגורדת ומיץ מלימון קטן

  • מלח ופלפל

 

 

 

אופן ההכנה:

חותכים את האגסים לקוביות בגודל בינוני, ללא הגרעינים.

חוצים את הרימון לרוחבו, מכים על כל חלק בעזרת גב כף, מעל קערה עד שכל הגרגירים נפרדים ממנו.

 

שוטפים ומפרידים את עלי עשבי התיבול מהגבעולים וקוצצים גס.

מערבבים בקערה את גרגירי החומוס, עשבי התיבול, האגסים, האגוזים והרימון.

 

מתבלים בקליפת לימון מגורדת, מיץ לימון  ושמן זית .

 

מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול.