סלט חזה עוף עם אגסים, שקדים ומנצ'גו

מצרכים ל-2 מנות:

  • 2 חזות עוף נקיים

  • 2 אגסים אמריקאיים

  • 1 שן שום

  • מעט צ'ילי יבש גרוס

  • 50 גרם שקדים קלויים

  • 50 גרם גבינת מנצ'גו /קשקבל

  • חופן עלי פטרוזיליה

  • מלח ופלפל

  • שמן זית

  • מעט חומץ בן יין אדום

 

 

 

אופן ההכנה:

מתבלים את חזות העוף במלח, פלפל, שן שום

כתושה וכף חומץ בן יין אדום.

מחממים מחבת פסים או רגילה על להבה בינונית במשך כמה דקות. צורבים את חזות העוף על המחבת במשך כמה דקות על להבה בינונית בכדי שהעוף ישחים ויתבשל בפנים ולא ישרף.

 

במקביל חותכים את האגסים לפלחים לאורכם ומתבלים קלות בשמן זית ומלח.

מוציאים את חזות העוף לצלחת ומניחים את האגסים על המחבת לצריבה קלה משני צידיהם.

לאחר שחזות העוף נחו למשך 5 דקות לפחות פורסים לפרוסות בעובי ס"מ לערך.

מניחים בקערת ערבוב את העוף, עלי הפטרוזיליה והאגסים. מתבלים במעט שמן זית, מלח, צ'ילי גרוס וכף חומץ בן יין אדום.

 

מעבירים לצלחת הגשה ומפזרים מעל שקדים קלויים ושבבי גבינת מנצ'גו ומגישים.