ניוקי די-פנה מלחם עם קבנוס ואגסים

 

מצרכים ל-3-4  מנות:

  • 250 גרם לחם לבן

  • 1 כוס חלב/מים

  • 1 ביצה

  • 50 גרם קמח

  • מלח ופלפל

  • רבע כוס שמן זית

  • בצל קטן קצוץ דק

 

לרוטב:

  • 1 מקל קבנוס

  • 2 אגסי בוסק חומים אמריקאים

  • 1 שן שום

  • 2 כפות שמן זית

  •  מלח ופלפל

  • 60 גרם פרמזן/קשקבל

 

ההכנה:

מכינים את הניוקי - קורעים את הלחם ומשרים בחלב או במים בקערה למשך כמה דקות עד שהלחם סופג את הנוזלים. במקביל מחממים את השמן במחבת קטנה ומטגנים בה את הבצל הקצוץ עד שהוא רך לגמרי. מצננים .

סוחטים את הלחם מהנוזלים, היטב ומערבבים עם הבצל המטוגן, הביצה, הקמח ומתבלים במלח ופלפל. מעבירים את הבצק למשטח עבודה ולשים מעט כדי לחבר אותו. מוסיפים מעט קמח במידה והוא דביק.

חותכים חתיכה מן הבצק ומגלגלים ל"נחש" ארוך בעובי אצבע. מצפים במעט קמח וחותכים בעזרת סכין לניוקי קטנים ברוחב 1 ס"מ לערך.

מחממים סיר מים רותחים  ומומלחים ומבשלים את הניוקי בכמה סבבים. כשהניוקי צפים, מחכים עוד 20  שניות לערך ומוציאים בכף מחוררת למגש משומן קלות. מצננים לטמפרטורת חדר.

חותכים את האגסים לקוביות בגודל הניוקי ומגרדים את הפרמזן.

במחבת מחממים 2 כפות שמן זית עם הקבנוס, חתוך לקוביות קטנות, עד הזהבה, מוסיפים את האגסים הניוקי ומקפיצים קלות. מוסיפים למחבת שן שום כתושה ומיד אחר כך את קוביות האגסים. מקפיצים קלות, טועמים ומתקנים תיבול. מעבירים לצלחת ומפזרים מעל פרמזן מגורד .