כנפי עוף מזוגגות עם סלט אגסים אמריקאים
מצרכים ל-2 מנות:
-
6 כנפי עוף חצויות (לשני החלקים)
-
4 כפות סוכר
-
3 כפות חומץ
-
1 כף רסק עגבניות
-
3 כפות רוטב סויה
-
2 שיני שום
-
מעט צ'ילי יבש
-
מעט שמן שומשום
-
כפית ג'ינג'ר מגורד
-
1 כוכב אניס
לסלט אגסים:
-
אגס אנג'ו ירוק אמריקאי
-
כף חומץ
-
שמן שומשום
-
מעט מלח
-
מעט צילי יבש
-
כפית שומשום שחור
-
1 בצל ירוק
אופן ההכנה:
בסיר בגודל בינוני שמים את הסוכר ומחממים על אש בינונית עד לקבלת קרמל בצבע עמוק. מוסיפים לקרמל את כל חומרי הרוטב- החומץ, רוטב הסויה, רסק עגבניות, שיני שום מעוכות, שמן שומשום, ג'ינג'ר, צ'ילי יבש לפי הטעם.
מוסיפים את הכנפיים ומכסים במכסה. מבשלים על להבה בינונית-נמוכה במשך 25 דקות לערך. הרוטב יהפוך להיות דליל יותר בשלב ראשון ועם הזמן יסמיך חזרה.
כאשר הכנפיים מוכנות אפשר להגיש אותן כפי שהן עם הרוטב המצומצם, או להכניס לגריל שבתנור ולשזף אותן עוד כמה דקות.
חותכים את האגס לגפרורים דקים (ז'וליין) ומתבלים בחומץ, מעט מלח וצ'ילי יבש. פורסים את הבצל הירוק לפרוסות אלכסוניות ומערבבים עם האגס.
מגישים את הכנפיים בערמה בצלחת עמוקה מעט ומעל מסדרים את סלט האגס, זורים מעט שומשום שחור ומגישים.