טארט דקיק ומהיר של אגסים

מצרכים ל-4 מנות:

  • 1/2 חבילה בצק פילאס מופשרת

  • 3 אגסים אמריקאים

  • 50 גרם חמאה מומסת

  • 100 גרם סוכר

 

  • שמנת חמוצה להגשה

 

 

מגלענים את האגסים ופורסים דק במנדולינה.

מכינים תבנית אפייה שטוחה מרופדת בנייר אפיה. מורחים אותה בחמאה מומסת ומפזרים שכבה דקה של סוכר.

חותכים את הבצק לשני ריבועים בגודל 15*15 ס"מ בערך ומניחים על התבנית עם החמאה והסוכר.


 

מחוררים את הבצק בעזרת מזלג. מסדרים על הבצק את פרוסות האגסים מעט בחפיפה.

מסמנים בסכין בעדינות (לא חותכים) משאירים שוליים של כחצי ס"מ לערך. מורחים את האגסים בחמאה ומפזרים מעט סוכר.

אופים ב-190 מעלות למשך 20 דקות לערך. מצננים מעט ומגישים עם שמנת חמוצה ליד.