המבורגר עם קנטקי פרייד צ'יקן ואגסים מוחמצים

מצרכים ל- 2 מנות:

  • 2 יחידות פרגית עוף

לציפוי:

  • 1 מיכל יוגורט טבעי

  • 1 בצל קטן מגורד

  • חצי כפית אבקת שום

  • כפית פפריקה מתוקה

  • רבע כפית פפריקה חריפה

  • חצי כפית מלח

  • רבע כפית פלפל שחור

  • 2 כוסות קמח תופח

  • 2 לחמניות המבורגר טריות

להמבורגר

  • חופן עליי ארוגולה

  • 50 גרם גבינה כחולה

  • מיונז איכותי

  • שמן לטיגון עמוק

לאגסים מוחמצים:

  • 1 אגס אנג'ו ירוק אמריקאי

  • 3 כפות חומץ בן יין

  • קורט סוכר

 

ההכנה:

משרים את הפרגית ביוגורט ובבצל המגורד למשך שעה עד לילה מראש – מוכן בתוך המשרה מראש. מערבבים את הקמח עם התבלינים ומעבירים לקערה נוחה. פורסים את האגס לפרוסות דקות במנדולינה ומשרים בחומץ בן יין ובמעט סוכר, למשך 10 דקות -

מחממים שמן לטיגון עמוק (170 מעלות לערך) – מוכן לפני הצילום. מוציאים את הפרגיות מהמשרה וטובלים בקמח תוך הידוק, עד קבלת ציפוי עבה לעוף. מניחים בשמן החם ומטגנים חמש דקות לערך עד קבלת ציפוי פריך. מעבירים לצלחת עם נייר סופג.

מורחים את הלחמניות במיונז, מפוררים מעל גבינה כחולה, מניחים את נתח העוף המטוגן ומעליו רוקט ואגס מוחמץ. סוגרים את הלחמנייה ומגישים.

ההכנה

מכינים בצק- מערבבים את כל חומרי הבצק במיקסר עם וו לישה במשך 10 דקות לערך.

 

מתחילים במהירות איטית ולאחר שתיים שלוש דקות מגבירים מעט. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומתפיחים עד הכפלת נפח.

 

מחלקים את הבצק לשתי תבניות שטוחות מרופדות בנייר אפיה. מפזרים מעל  פלחי אגסים, מלח גס, גבינה מגורדת ושמן זית. מניחים למשך רבע שעה, בזמן זה מחממים תנור ל-220 מעלות.

 

אופים את הפוקאצ'ה עד השחמה 20 דקות לערך. מגישים חם.

 

אגסים אמריקאים, ירוקים, אדומים וחלודים נהדרים, עסיסיים ומתוקים כשהם בשלים והצוואר שלהם מתחיל להתרכך. חכו בסבלנות. כשהאגסים הבשילו, שימו אותם במקרר והם יישמרו לעוד שבוע לפחות.