גאלט אגסים אולגה טוכשר.jpg

 

 

 

 

 

גאלט כוסמין , בריקוטה טבעונית ואגסים אמריקאים.

מרכיבים לגאלט בקוטר 22 ס"מ:

  • 280 גרם (2 כוסות) קמח כוסמין

  • 100 גרם נטורינה קרה, חתוכה לקוביות

  • 2 כפות סוכר חום / לבן + קורט מלח

  • 90 מ"ל (5-6 כפות) מים קרים

 

מלית ריקוטה קשיו ואגסים:

  • 1.5 כוסות קשיו טבעי, מושרה ל-4 שעות ומסונן

  • 1 שן שום קטנה

  • 1 כף מיץ לימון, או לפי הטעם

  • ½ כפית מלח, או לפי הטעם

  • 2 אגסים אדומים USA

 

הברשה והגשה:

  • מעט שמן זית, עלי תימין

 

אופן הכנה:

  • מכינים את הבצק: שמים בקערת מעבד מזון את הקמח, הנטורינה, הסוכר והמלח ומעבדים עד שמתקבלים פירורי בצק יבשים. מוסיפים את המים בהדרגה וממשיכים לעבד עד שמתקבל בצק רך וגמיש כמו פלסטלינה. מניילנים ומעבירים לקירור של כ-20 דקות.

  • מכינים את הריקוטה קשיו: שמים את הקשיו המסונן, השום, מיץ הלימון והמלח בקערת בלנדר וטוחנים לתערובת משחתית.

  • מחממים את התנור ל-180.

  • חותכים את האגסים לחצאים, מוציאים את הליבה וחותכים לאורך לפרוסות בעובי כ-4 מ"מ.

  • מרכיבים את הגאלט: מרדדים את הבצק על גבי נייר אפייה לעיגול בעובי 3-4 מ"מ. משתדלים שהקצוות יהיו פחות או יותר ישרים. מורחים במרכז את הריקוטה קשיו ומשאירים שוליים נקיים של כ-3 ס"מ. שמים מעל הריקוטה את האגסים ומקפלים מעליהם את השוליים הנקיים של הבצק. יווצרו קפלי בצק וזה בסדר. אם הבצק נקרע – זה גם בסדר - פשוט תהדקו אותו, והכל יתחבר באפייה. מברישים קלות את שולי הבצק בשמן.

  • מעבירים את הגאלט יחד עם נייר האפייה לתבנית ואופים כ-40 דקות, או עד שהוא נאפה ומזהיב.

  • מוציאים את הגאלט מהתנור, מפזרים עלי תימין ומגישים.

 

אולגה טוכשר

אולגה טוכשר

אגסים ממולאים אולגה טוכשר.jpg

אגסים ממולאים

מצרכים:

  • 3 אגסים אמריקאיים

  • ¼ כוס קינואה אדומה

  • ¼ כוס קינואה לבנה

  • 240 מ"ל (1 כוס) מים

  • מלח ופלפל לפי הטעם

  • ¼ כפית קינמון

  • 4-5 משמשים מיובשים, חתוכים לקוביות

  • חופן צנוברים

  • 50 גרם גבינה טבעונית (אופציונלי)

  • עלי רוקט וחומץ בלסמי מצומצם להגשה

 

 

אופן הכנה:

  • מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.

  • חוצים את האגסים ומרוקנים את האמצע. מברישים את החתך במיץ לימון כדי שהאגסים לא ישחירו.

  • מסדרים את חצאי האגסים על גבי התבנית ואופים כ-15 דקות, או עד שהם מתחילים להתרכך.

  • בינתיים שמים בסיר את שני סוגי הקינואה, מוסיפים את המים, מכסים, מביאים לרתיחה ומבשלים כ-10 דקות, או עד שכל המים נספגים, והקינואה מוכנה. מתבלים.

  • מוסיפים לסיר את המשמשים, הצנוברים, ואם רוצים את הגבינה הטבעונית ומערבבים היטב.

  • מוציאים את האגסים מהתנור (משאירים אותו דולק), ממלאים בנדיבות בתבשיל הקינואה, ומחזירים את התבנית לעוד 10 דקות אפייה.

  • מוציאים, מפזרים את עלי הרוקט ומגישים בליווי חומץ בלסמי מצומצם.