פוקאצ'ה אגסים איטלקית

החומרים

לבצק

  • 250 גרם קמח לבן

  • 250 גרם קמח מלא

  • 10 גרם שמרים יבשים

  • 320 גרם מים

  • 1 כפית מלח

  • 3 כפות שמן זית

 

לטופינג

  • 4 אגסי אנג'ו ירוקים מוצקים

  • 200 גרם קשקבל

  • מלח גס

  • שמן זית

 

ההכנה

מכינים בצק- מערבבים את כל חומרי הבצק במיקסר עם וו לישה במשך 10 דקות לערך.

 

מתחילים במהירות איטית ולאחר שתיים שלוש דקות מגבירים מעט. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומתפיחים עד הכפלת נפח.

 

מחלקים את הבצק לשתי תבניות שטוחות מרופדות בנייר אפיה. מפזרים מעל  פלחי אגסים, מלח גס, גבינה מגורדת ושמן זית. מניחים למשך רבע שעה, בזמן זה מחממים תנור ל-220 מעלות.

 

אופים את הפוקאצ'ה עד השחמה 20 דקות לערך. מגישים חם.

 

אגסים אמריקאים, ירוקים, אדומים וחלודים נהדרים, עסיסיים ומתוקים כשהם בשלים והצוואר שלהם מתחיל להתרכך. חכו בסבלנות. כשהאגסים הבשילו, שימו אותם במקרר והם יישמרו לעוד שבוע לפחות.