טליאטה אלה רוקולה (ארוגולה)

(2 מנות)

החומרים

  • 2 אגסי אנג'ו בשלים

  • 200 גרם פילה בקר /סינטה פרוסים דק

  • 1 חבילה עלי ארוגולה, שטופים

  • 50 גרם גבינת פרמזן

  • מיץ מחצי לימון

  • שמן זית

  • מלח ופלפל

  • מעט מלח ים גס


 

ההכנה

מתבלים את פרוסות הבשר במלח ופלפל משני הצדדים ומזלפים עליהם מעט שמן זית. מניחים לכמה דקות. בזמן זה פורסים את האגסים לפלחים דקים, ללא הליבה והגרעינים.

מחממים מחבת, בעדיפות למחבת גריל עם פסים לחום גבוה מאד. מניחים על צלחות הגשה שטוחות את עלי הארוגולה ומעליהם את פלחי האגס. צורבים את נתחי הבשר לזמן קצר מאד על המחבת- 10 שניות מכל צד. מסירים מן האש ומניחים על הצלחות עם הארוגולה והאגסים.

סוחטים מעל מיץ לימון, מזלפים מעט שמן זית ,מגרדים גבינת פרמזן ובוזקים מעט מלח גס. מגישים מיד.

אגסים אמריקאים, ירוקים, אדומים וחלודים נהדרים, עסיסיים ומתוקים כשהם בשלים והצוואר שלהם מתחיל להתרכך. חכו בסבלנות. כשהאגסים הבשילו, שימו אותם במקרר והם יישמרו לעוד שבוע לפחות.